Поддржете не'

Граѓани

ДОНИРАЈТЕ 100 ДЕНАРИ СО ПОВИК НА 070/075/077 - 143 555

Првите години од животот на детето се најважни за неговиот физички, емоционален, социјален, и интелектуален развој.

повеќе...

Претпријатија

ПОСВОЈТЕ ЦЕНТАР ЗА
РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ

Меѓународни истражувања покажуваат дека вложувањето во раниот детски развој е најдобрата стратегија за поттикнување на социјална инклузија...

повеќе...

Новости

ВО ОПШТИНА ДОЛНЕНИ ЗА ПРВ ПАТ СЕ ВОВЕДУВА ПРЕДУЧИЛИШНА ПРОГРАМА


СЕЛО ДЕСОВО, ОПШТИНА ДОЛНЕНИ, 3 март 2014 година: Денес на свечена церемонија д-р Боше Милошески, градоначалникот на Општина Долнени и д-р Бертран Демулен, претставникот на УНИЦЕФ официјално го отворија Центарот за ран детски развој во селото Десово, со што во оваа општината за прв пат се оствари можност за користење на овој вид на услуга. 

Децата од Јаргулица сега имаат можност да посетуваат предучилишна програма

 

JАРГУЛИЦА, РАДОВИШ, 19 февруари 2014: Благодарение на новиот центар за ран детски развој кој беше отворен во рамките на иницијативата „Првите 5 се најважни на свет“, децата на возраст од 3 до 6 години од селото Јаргулица сега имаат можност да посетуваат квалитетна предучилишна програма